tala tyst och mjukt men bär på ett slagträ

måndag 4 juni 2007

Om mat


För att kött ska smaka bra kan man göra så här:

  • slå på det tills det bli mört
  • låta det hänga och bli mört - alltså, låta det ruttna lite
  • Marinera det, låta det ligga i saker som luktar och smakar gott i några timmar
  • Hacka sönder det i smådelar så att man kan blanda det med saker som smakar gott och/eller binder ihop smådelarna
  • tillaga det, då det inte smakar gott eller är hälsosamt att äta rått

För att grönsaker ska smaka bra kan man göra så här:
  • tugga på dem
Jag är fascinerad av folk som äcklas av operationsscener på teve och som själva äter kött. Vad är skillnaden? Egentligen. Vad är skillnaden mellan att se en närbild på ett uppskuret människoben och en bit rå oxfilé?

Det är lättare att bli sjuk av kött än av grönsaker
Det går åt mycket mer energi att föda upp djur än att odla växter
Levande varelser dödas
Och, det är inte gott

Inga kommentarer: